petak, 23. rujna 2016.

JESEN JE DOŠLA!






Are you ready for adventure?

Helloo!

Moram priznati da sam presretna zato što je danas napokon došla i službeno jesen!

Već ste u mojim prijašnjim postovima  mogli pročitati kako mi je to omiljeno doba i koliko uživam u tom djelu godine pa sam danas odlučila s vama podijeliti svoja razmišljanja o jeseni,onome što kod nje volim i što mene, pa tako i vas koji ste vječni ljubitelji jeseni, može ostatak godine podsjećati na ovo prekrasno godišnje doba!

Trenutno dok ovo pišem ogrnuta sam svojom toplom dekicom i moram priznati kako je ovdje zbilja hladno i jesenski! 
Što je najbitnije ,onda možemo početi sa temom posta:

1.  Boje
Prva stvar koju volim kod jeseni su te prekrasne zlaćane boje lišća,njegovo šuštanje i izgled parkova i ulica za vrijeme jeseni.





2. Dekica
Mislim da ovo  svi povezuju sa hladnijim vremenom pa tako i jesenkim danima. Ja se obožavam ogrnuti nekom svojom najdražom dekicom i gledati Tv ili čitati knjigu. To me uvijek podjseća na jesen i vraća u takvu atmosferu i ugođaj. Ako još dodam nekakve mirisne svjećice jesen ,ako se mene pita,može biti i u četvrtom mjesecu :P




3.Capuccino od Vanilije

Možda nekima ovo nema apsolutno nikakve veze sa jeseni ,ali mene miris ovoga napitka toliko vraća u jesenske dane i pijem ga gotovo svaki dan u jesen i sam taj miris me nekako  opušta. Obično bih pila capuccino umotana u svoju dekicu,gledala kroz prozor na park obavijen jesenkim bojama ili bih gledala film,čitala knjigu ili nešto slično,pa čak i kitila drvce za vrijeme Božića. 



4. Bundeve

Bundeve su neizostavan jesenski detalj pa ih u to vrijeme godine možemo naći svugdje, Btw. danas sam u Kauflandu vidjela nekakve ubruse sa jesenskim motivima među ostalom i bundevama,naravno. Volim njihov miris i mislim da svakoga asociraju na jesen.



5. DŽemperi,šalovi,kape i slične stvari...

Ja ,iskreno,najviše robe imam upravo za ovo razdoblje jer jednostavno obožavam odjeću koja se nosi u to vrijeme. Uvijek su to nekakve veste,džemperi,dukse i slične tople stvari u kojima vam je uvijek ugodno .



6.Knjige

Jednostavno,mislim da je svima najugodnije čitati kada je vani hladno,kiša lupka po prozorima ,a vi ste u svojoj toploj kući ogrnuti nekakvom dekicom i s najdražom knjigom u ruci. Ja u to vrijeme volim čitati avanturističke,fantastične romane i bajke(znam da je čudno imati odgovarajući žanr za različitu sezonu ali to je jednostavno tako)



7. Paprenjaci

Dobro ,možda je ovo više prikladno za Božićne dane ,ali ja ih volim konzumirati za vrijeme jeseni i to mi je baš nekako karakteristično za to razdoblje. Super  su uz gore spomenuti Capuccino od vanilije hihi :)



8. Vatra

Vatra je neizostavan dio hladnijih dana,također baš stvara određenu atmosferu u sobi i ne mogu dočekati da dođe razdoblje kada ćemo paliti vatru u pećima,budući da trenutno i dalje nije baš toliko hladno.



Spojite sve ove stavke i uživajte u jeseni. Ne mora nužno biti da zato što je hladno vi morate biti u kući zatvoreni i mrštiti se na kišu,vjetar i manjak sunca. Jesen može biti jako lijepa i zanimljiva samo je potrebno to prepoznati. Meni je jesen najdraže godišnje doba i tada volim raditi sve gore navedeno ,ali i izlaziti van s prijateljima,šetati šumama i slično. Provedite ovu jesen najbolje što možete! Dugo ćete čekati do sljedeće.

Nadam se da vam se post svidio!

Pišite mi u komentarima:
Što vas podsjeća na jesen?
Volite li jesen?

Let"s go on an adventure!

Katy

Broj komentara: 11:

  1. Divan post.Ovo su stvarno prelepe stvari koje nam jesen donosi. <3

    http://marijaarmus.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
  2. I ja doslovno sve od navedenog volim kod jeseni, pogotovo džempere, čizme i općenito slojevigto oblačenje koje izgleda savršeno :D

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja sam veliki ljubitelj ejseni te mi je rago da sam procitala ovaj post.

    http://thestoryofagothic.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
  4. Prelep post!Dopada mi se banner!❤:D

    ksenijinkutak1.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši
  5. Divan post. Iskreno nikada nisam čula za paprenjake. Ali moraću da se raspitam kod gospodina Googla :D. Jesen volim zbog svega što si već navela, ali sa druge strane je zima koju baš i ne podnosim pa mi je sada mnogo suvišna. Ali sve u svemu jesenje čari ne može da pokvari jedna obična sitnica ;). :*

    http://danny991.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha ajoooj to zbiljaa moras probati ! Slazem se!💓

      Izbriši
  6. O D L I C A N POST JESEN VOLIM. http://jovananinblog.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši