ponedjeljak, 5. rujna 2016.

prvi dan u srednjoj školi!





Are you ready for adventure?

Hello!
Kao što sam i obećala ,podijeliti ću s vama svoje utiske na prvi dan srednje škole. Jučer sam ,pisajući post (PAMPER EVENING)već rekla kako sam doista nervozna i nisam sigurna kako ću uopće zaspati od uzbuđenja,ali moram vam reći kako sam spavala već oko 22 sata tako da sam se i naspavala i bila ,po tom pitanju,spremna za polazak u školu.



Nastava mi je tog prvog dana počinjala u 8:00 pa sam se ustala u 6:00 kako bi se uspjela u miru spremiti.

Ovo je moja srednja škola,Opća Gimnazija Nova Gradiška :)

Došla sam pred školu i tamo sam već ugledala dvije grupe djece. Za jednu sam shvatila da je to 1.A razred,a druga grupica je bio moj razred(1.D.). Bilo nas je dosta manje ,ali sam ipak uspjela sa svima malo popričati prije nego što smo ušli u školu.

Kada sam ušla kroz velika vrata Opće Gimnazije (velika su jer ja bravu jedva dohvatim,a nisam baš niska :P) u predvorju nas je dočekala ravnateljica gimnazije i razrednici četiri razreda. Nakon kratkog govora ravnateljice , koji se mogao i očekivati,  svaki razred je krenuo sa svojim razrednikom/razrednicom u učionice.



 Ja imam razrednika,profesora geografije, i mislim da boljeg nismo mogli dobiti!

 Naš prvi dan bio je organiziran u 3 sata razrednika,tako da smo prvi sat slušali o pravilniku škole,e-dnevniku,dokumentima unesenim u računalo i tako dalje,uglavnom ovaj formalni dio.

 Drugi sat smo obišli školu(samo naš razred) i mislim da je meni najveći problem kako zapamtiti gdje je koja učionica. Naime,koliko sam ja uspjela shvatiti,mislim da ima podrum,prizemlje i gornji kat,više učionica za iste predmete i ne znam ni ja sama koliko izlaza . Uglavnom nam je rekao kako ima izlaz i ulaz za svaku smjenu kako se učenici ne bi miješali-ne znam iskreno kako ću to sve zapamtiti.

Treći sat je svatko morao stati pred razred i predstaviti se-meni to osobno nije nekakav problem,ali znam da mnogima je. Lako se to obavi uz par šali i nekoliko dobacivanja našeg razrednika.

S razredom sam zaista zadovoljna-naravno da uvijek ima netko tko vam više paše,a tko manje. 24 nas je i ovaj prvi dan sam se osobno upoznala sa svim curama (dečkiju se baš nisam dotakla :P)  i dobra smo ekipa.



Uvijek ima onih komunikativnijih i malo povučenijih(ja sam negdje sredina) ali sa svima se možete lijepo sprijateljiti. Kod nas je jedna cura već završila u kutu ,a druga je morala stajati  hihi.

Tako da je profesor strog ,ali u razredu ipak prevladava prijateljski odnos.

Sutra već počinje redovna nastava ,nosim knjige i nastava mi počinje u 7:00 tako da počinju i obaveze-nastojaću da više ne kasnim i ne preskačem objavljivanje postova!

Želim na kraju reći da ako itko od vas sljedeće godine ili za dvije,tri godine kreće u srednju školu nema potrebe za strahom i prevelikom nervozom - sve će to na kraju biti dobro.




Ključ svega je biti otvoren i komunikativan ,a uvjek će biti onih vama malo manje privrženih. Također,ako ste u smjeni sa višim razredima (ja sam sa drugim) budite spremni na njihove poglede i odmjeravanja ,ali i to je normalno i sastavni dio svakog prvog dana srednje škole.

To bi bilo to za današnji post,nadam se da sam barem nekome od vas pomogla ,ili ću tek pomoći,a vama koji ste već krenuli u srednje ili ju završavate nadam se da sam vas podsjetila na vaše prve srednjoškolske dane!

Pozdrav!

Let"s go on an adventure!

Katy





p.s malena obavijest na kraju:budući da je započela školska godina ,objavljivati ću postove svaki petak nakon što dođem iz škole . Mislim da ću se ovoga termina moći držati ,ali  uvijek ako budem imala vremena objaviti ću nešto i van ovoga termina :D
Hvala svima!

Broj komentara: 16:

  1. Zanimljiv post!
    Srecan polazak u srednju! :)

    Ukoliko zelis da se pratimo, javi se na mom blogu
    xoxo

    http://badassvampire.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
  2. Odličan post, jako mi se sviđa tvoj blog <3
    Želim ti uspješnu novu školsku godinu <3

    Ako želiš pogledaj moj blog i učlani se (uzvraćam)
    http://doroty4.blogspot.hr/2016/09/backtoschool-with-doroty4-outfits-for.html

    OdgovoriIzbriši
  3. Moj prvi dan srednje škole bio je sličan, nadam se da ćeš se što prije naviknuti na društvo i želim ti svu sreću u gimnazij, a i živce xd

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa da,vise manje je to sve isto,haha trbace mi ,hvala!💓

      Izbriši
  4. Srećno u novoj školskoj godini. Kako god izgledalo, svaki početak je teško,samo napred ne odupstaj, i uspećeš! Čitajući ovaj post zaista sam se pronasla i podsetila se svog prvog dana.

    http://thestoryofagothic.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvalaa ti,slazem se ,drago mi je ako jesi 😘😘

      Izbriši
  5. Bok draga, zapratila sam tvoj blog na GFC-u #16! Nadam se da ces i ti podrzati moj te da cemo ostati u kontaktu, bilo bi mi drago da se podrzavamo u ovoj blogosferi :-)
    Odlican post, jako mi se svidio!Sretno u srednjoj skoli!
    Veliki pozdrav iz Italije,
    Sonia Verardo
    http://www.trenchcollection.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je dda ti se sviđa,hvala na followu,zapratiću te :)

      Izbriši
  6. Odličan post, ja sam sad krenula u 7. razred i imam još dvije godine do srednje škole, ali mislim da si ti to super obavila. 😉😘💕

    💚 Ccuteggirls.blogspot.hr 💚

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti! Imaš još vremena ,ali evo već sada nema potrebe za bilo kakvom panikom i tvoj prvi dan će izgledati ovako nekako:)

      Izbriši
  7. Super post, sviđa mi se kako pišeš i zaista si dobra u tome što radiš, samo nastavi tako, imaš moju podršku! :) Ako želiš pogledaj moj blog i učlani se ako ti se sviđa <3
    I da, u tijeku je giveaway pa se možeš prijaviti :)
    CALLOFBEAUTY

    OdgovoriIzbriši
  8. Divan post! Imaš sjajan blog! Zaista, nisam baš svaki post pročitala, ali stvarno sjajno pišeš. Vidim da smo i mnogo slične ;) Ja sam sada osmi razred, mada, već sam odabrala u koju ću školu ići od sledeće godine, mada mi samo malo smetaju završni istpiti na kraju osmog razreda koji su kod nas obavezni (maternji, tj. srpski, matematika i kombinovani), ali mislim da ću se povodom toga snaći :) Mnogo mi je drago što sam iz prve ruke saznala neke ključne stvari vezane za srednju školu jer me pomalo plaši promena sredine, ali mislim da ću preživeti :) Dobila si novog člana ;)

    katieslittlecorner.blogspot.com - ako želiš, poseti moj blog :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno! Nema potrebe da se bojiš,razumijem ja tebe i ja sam ,ali evo ovako će slično izgledati i tvoj prvi dan! Sretno sa svim tim završnim ispitima!

      Izbriši